Божидар Димитров: Добре, че хванахме Бююк за ушите и го изгонихме

09:08, 14 авг 16 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Не е нарушен нито един закон от българска страна при предаването на Абдуллах Бююк на Турция. Това заяви в ефира на Нова телевизия професор Божидар Димитров.

Бююк е пребивавал в страната ни „без никаква регистрация никъде” и е похвално според професора, че МВР са го установили бързо на фона на 3-те милиона чужденци, които са у нас.

Димитров смята, че турският бизнесмен е ислямист и негов тартор е Фетхуллах Гюлен. "Те са хора със собствена ислямска политическа доктрина", разясни Димитров. Дори името Бююк било фалшиво, а лицето - изключително богато.

"Такива като него казват за България, че с парите си могат да купят всеки един чиновник, без изключение", възмути се историкът и беше категоричен: „Добре, че го хванахме за ушите и го изгонихме, точно такава трябва да е съдбата му”.

„Националната ми гордост щеше да пострада, ако бяхме го оставили тук”, допълни той.

Един човек, който презира българските закони и не се регистрира никъде, „който Господ знае с какво се занимава човек с толкова пари” не трябва да се превръща във фактор, заради който България да взема страна в отношенията между Ердоган и Гюлен, убеден е Божидар Димитров. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама