За повишено внимание при боравене с огън апелират от Горското

12:32, 14 авг 16 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За повишено внимание при боравене с огън апелират от Регионална дирекция по гората в Шумен.

Горските отбелязват, че от месец  обстановка в страната е с висока пожароопасност заради трайно засушаване.

Високите температури и липсата на валежи са довели до избухване на пожари и бързото им разпространяване на големи площи на територията на цялата страна.

РДГ Шумен отчита на своята територия само 2 възникнали пожара в горски територии, на ограничени площи и без нанесени щети по дървесната растителност като резултат от бързата реакция на службите за Пожарна и аварийна безопасност и служителите по горите.

Статистиката сочи, че 80-90% от възникналите пожари в страната са предизвикани  от човешка небрежност или неспазване изискванията при боравене с огън.

РДГ Шумен призовава жителите на Шумен при провеждането на пикници и  посещения на територията на ДПП „Шуменско плато“, както и на други места за отдих, с цел недопускане  на пожари при паленето на огън, да  използват определените и обозначени за целта места.  Апелираме за по-голяма бдителност и отговорност да не се оставя незагасен огън при напускане на местата.

РДГ Шумен призовава земеделските производители да не палят огън в териториите в които извършват дейност, както и да се въздържат от палене на стърнища.

Горските апелират да се спазват правилата за противопожарна безопасност и да бъдат бдителни, като веднага сигнализират при поява на пожар.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама