Дама е отличникът на последния випуск курсанти на Военноморското училище

14:13, 14 авг 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Курсант мичман Златомира Стойчева от специализация „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ е отличникът на последния випуск курсанти на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя завършва военното си обучение с общ успех „Отличен 5,62“. Отличникът от специализация „Корабоводене за ВМС“ е курсант мичман Тони Цонев, а от „Корабни машини и механизми за ВМС“ - курсант мичман Християн Костов.

Най-новото попълнение на военния ни флот получи днес с тържествен ритуал на морска гара Варна първите си офицерски пагони. С назначения в подразделенията на ВМС са 14 курсанти, двама ще служат в „Гранична полиция“. Всички випускници бяха приветствани от началника на отбраната ген. Константин Попов и зам.-министъра на отбраната Десислава Йосифова. Сред присъстващите бе е зам.-председателят на Военния комитет на НАТО ген.-лейт. Марк Шислер.

Тържеството завърши с демонстрация за поемане на контрола на плавателен съд от специалните части. В момента бойните кораби на ВМС са отворени за разглеждане от варненци и гости на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама