Санирането на 51 сгради в Пловдив-предизвикателство за строителната гилдия

15:01, 14 авг 16 25 387 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Като „много сериозно предизвикателство“ за строителната гилдия определи предстоящото саниране на 51 жилищни сгради в Пловдив зам.-председателят на Камарата на строителите в България  инж. Пламен Иванов, цитиран от Радио Пловдив. 

Той уточни, че за една сграда може да кандидатства само една фирма, съгласно изискванията на обществената поръчка, в която могат да участват само малки и средни фирми. „Изключват се всякакви свързани лица при подаване на офертите. Със сигурност, ако 50 блока започнат да се санират едновременно, това сериозно ще затрудни гражданите“, заяви инж. Иванов.

Той определи предстоящото саниране като предизвикателство, което дава шанс на малките фирми, събрали професионален кураж, да извървят собствения си път и да достигнат до нов по-висок етап на качество. Професионалните предизвикателства във всяка професия водят до развитие. Досега никога толкова много не сме били консолидирани в гилдията от респект, както сега към това, което предстои, за да бъде качествено изпълнението на санирането, подчерта още инж. Пламен Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама