Замъкът в Равадиново е обявен за четвърта топ дестинация в Европа

15:02, 14 авг 16 / Любопитно 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Замъкът „Влюбен във вятъра“ в Равадиново бе провъзгласен за четвърта топ дестинация в Европа. В престижния международен конкурс на European Best Destinations (Европейската организация на най-добрите европейски дестинации) над 100 000 души от 109 държави обявиха българския атракцион за един от най-красивите европейски замъци и го класираха веднага след „Пена“ в Португалия, „ Алказар“ в Испания  и „Нойшванщайн“ в Германия. Високият приз бе връчен на 13 август на собственика на замъка Георги Тумпалов и мениджърския екип на атракциона лично от министъра на туризма Николина Ангелкова.

„Четвъртото място е стойностно заради това, че другите  замъци в Европа са с многовековна история, а „Влюбен във вятъра“ е съграден от двете ръце на собственика си и с труда на неговото семейство. Атракции като замъка в Равадиново ни позволяват да предлагаме различен туристически продукт, а подобни високи международни отличия привличат внимание към България, което е предпоставка за развитието на българския туризъм“, каза министър Ангелкова.

Интересът към Замъка привлича вниманието и към античния Созопол, който влезе в полезрението на международните туристически класации. Древният град е номиниран за туристическа дестинация през 2017 г. Номинацията връчи министър Ангелкова и призова всички българи да гласуват за Созопол.

Равадиновският замък получи и още едно отличие. Официално той стана член на Световната туристическа организация към ООН. Картата за членство бе връчена от президента на българския филиал на организацията Хенрих Крипендорф.

Магията на Замъка събра под един покрив Южна Корея и Корейската народнодемократична република, Израел и Палестина. Да поздравят победителите тук дойдоха представители на техните дипломатическите мисии, както и дипломати от Египет, представители на местната и държавната власт, съветникът на министъра на туризма Живко Табаков, общински съветници на Бургас и Созопол, кметове от съседните населени места, бизнеспартньори, дейци на културата и изкуството, граждани и гости на Созопол.

Като всеки замък, „Влюбен във вятъра“ си има свой герб, флаг, а вече и химн. Той прозвуча за първи път на коктейла за награждаването. Сътворен е по текст на собственика Георги Тумпалов, музиката е на Николай Плачков, изпълнява се от Михаил Белчев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама