Старозагорец е обвинен в убийството на Гергана Проданова в Англия

15:30, 14 авг 16 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
42-годишният  Костадин Костов  е обвинен в убийството на 38 -годишната Гергана Проданова , която за  последно е била видяна в Ексетър, съобщава BBC . Двамата са от Стара Загора. Гергана е обявена за издирване на 8 август, след като колегите й от хотела, в който работела, сигнализирали, че не се е явила на работа и не вдига телефона си.

Костадин Костов е задържан и трябва да се яви в съда в Ексетър утре.  От полицията съобщават,  че разследванията продължават. Тялото на Гергана не е открито.

Гергана Проданова и Костадин работили  заедно в старозагорския завод „Стандард профил”.  Според нейни познати Гергана имала три деца, живеела с Костадин на семейни начала. Заминала на гурбет, заради парите. Костадин я последвал преди няколко месеца. Той имал лошо пиянство, ставал избухлив и агресивен.

 В профила на Гергана във Фейсбук обаче има снимки и с друг българин  - Тишо Тодоров, който живее в същия град в Англия. В неговия профил пък има две публикации за изчезването й.  На въпросите познава ли някой от публикацията, той отговаря, че това е приятелката  му и това е кошмар.

За последно Гергана била забелязана късно вечерта, преди изчезването й,  в магазин близо до дома си. Сред разпитаните бил и мъжът, с когото Гергана живеела Костадин. Показанията му били противоречиви, говорел неадекватно. Затова бил задържан по подозрение в убийството на Гергана.

Съобщение за провеждано разследване за изчезването на 38-годишна българка от Стара Загора, на територията на Обединеното кралство, са получили вчера от английската полиция българските власти. Още снощи старозагорските полицаи са направили проучване и е установено, че Гергана Проданова не е в Стара Загора, нито в пределите на България. Данните са предадени на английските органи на реда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама