Показват най-добрите дрон филми в света в Пловдив, раздават и „Дрон-Оскарите”

17:11, 14 авг 16 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На 19 и 20 август, Пловдив ще се превърне в епицентър на дрон кинематографията с първия за България дрон филмов фест DroneUp International Film Festival. В града под тепетата ще бъдат раздадени и „Дрон-Оскарите” . Уникалното събитие се организира от интернационален екип под егидата на Община Пловдив.



Дрон-творци и продуценти от 32 държави ще се представят на Римския стадион в шест тематични категории: Природа; Градове; Екстремно, диво, култура и спорт; Пътуване; Разказ и история; включително и категория, която е специализирана за България и български дронисти. Филмите финалисти са специално подбрани от международно жури, което ще награди най-добрите от тях.



”Целта на DroneUp е да бъде едно по-различно събитие. Искаме да покажем на публиката как нашия свят,който твърдим, че познаваме добре, и как нашето еднообразно всекидневие придобиват една съвсем различна красота и динамика, когато ги погледнем от птичи поглед. Горди сме, че ще можем да направим точно това в нашия великолепен Пловдив”, заявяват организаторите.



Те обещават пищно шоу с дрон демонстрации, музика с пловдивския DJ Skill и световния шампион по бийтбокс Skiller, както и други изяви на живо.Официален старт на феста ще даде кметът на Пловдив инж. Иван Тотев на 19 август точно в 20:30 часа. Преди това организаторите са планували запомнящо се събитие изненада в 19:30 до Римския стадион на Главната.Входът за двата дни на феста е БЕЗПЛАТЕН!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама