В Приморско правят ултра триатлон, вдъхновен от Лъвската глава

17:47, 14 авг 16 / Спорт 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През септември Приморско ще се превърне в притегателен център за всички с достатъчно смелост, издръжливост, желание и мотивация да станат част от първия ултра триатлон „Лъвско сърце”. Близо 115 км планинско колоездене, около 18 км бяганe в пресечена местност и 3 км плуване ще тестват силите и способностите на участниците на 3 и 4 септември.

Организиран с подкрепата на общината, ултра триатлонът не случайно носи име, вдъхновено от една от забележителностите, свързвани с черноморския град – Лъвската глава.

Предизвикателството „Лъвско сърце“ включва традиционните три етапа за триатлон с многократно увеличен обем. 3 км плуване в залива на плаж „Перла“ в Приморско ще постави началото на спортното състезание. След това участниците ще премерят сили с байковете си на 115 км колоездачен маршрут, който стартира от „Перла“ и продължава през селата Писменово, Визица, Заберново, покрай река Велека, оттам към Кости, Фазаново, Китен, за да завърши отново в Приморско. Бягането е финалният етап на ултра триатлона, стартът на който ще бъде даден от „Перла“. Бегачите ще продължат през Маслен нос, Бегликташ, залива на Св. Параскева, Лъвската глава и ще финишират до плаж „Перла“.

Сборно километражът, който ще навъртят участниците, е около 140 км, с обща денивелация 2600 м.

Ако мислите, че може да се справите – повече информация относно трасето, условията и регистрацията за ултра триатлон “Лъвско сърце” ще откриете на lionheart.bg.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама