Смелчаци ще обиколят Стария Несебър с плуване

20:24, 14 авг 16 / Спорт 25 366 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Смелчаци ще направят почти пълна обиколка на стария град на Несебър с плуване. Зрелищната надпревара ще се проведе утре по повод празника на морския град - 15 август. Плувният маратон, организиран със съдействието на клуба по водни спортове „Месембрия”, се организира за осма поредна година.

Стартът ще бъде даден от плажа до провлака, в близост до северното пристанище в Стария Несебър. Финалът ще е на плажа пред „Морска гара”. Маршрутът на плувния маратон ще бъде обиколка на старата част на града. Разстоянието, което трябва да се преплува, е близо 2.5 км. Участници в състезанието могат да бъдат лица над 9-годишна възраст.

По традиция на първия преплувал разстоянието ще бъде връчена осветена икона на Света Богородица. Останалите призове са купи, грамоти и парични награди, като за най-малките участници са предвидени и предметни такива.

Стартът на състезанието ще бъде даден около 11 ч. след вдигане на националния флаг пред крепостните стени. Награждаването ще се състои на амфитеатъра същия ден в 12.30 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама