„Нефтохимик“ отнесе петица от ЦСКА

23:36, 14 авг 16 / Спорт 25 320 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Нефтохимик" бе разгромен от ЦСКА с 5:1 при гостуването си в София в мач от третия кръг на Първа лига.

"Армейците" поведоха с 4:0 още до 21-ата минута с голове на Преслав Йорданов, Арсенио Нунеш и два на Диого Виана и така решиха рано изхода на мача. През втората част темпото логично падна и двата тима си размениха по един гол, единият от които куриозен автогол на червените, но това не повлия значително на крайния резултат, информира dnevnik.bg.

Така играчите на Христо Янев вече имат две победи от началото на сезона и събраха шест точки, с които заемат третото място в класирането, докато бургазлии остават с една точка.

Още във втората минута Борис Галчев центрира от фаул и Преслав Йорданов засече с глава в мрежата. Три минути по-късно Галчев отново центрира, а Арсенио Нунеш прати топката във вратата на Стоян Колев.

Последва кратко затишие, което приключи в 20-ата минута, когато Диого Виана реализира сред поредната неумела намеса на "шейховете" при статично положение. След центриране от корнер топката стигна до Виана, който с шут от 20 метра я прати под гредата.

Само минута по-късно португалецът се възползва от груба грешка на Яни Пехливанов и с техничен удар покрай плонжа на Колев вкара за 4:0. В 41-ата минута Борис Галчев бе близо до пети гол, но центрирането му от тъчлинията нацели напречната греда.

До края на мача домакините намалиха оборотите и дори сами си отбелязаха гол. В 53-ата минута централният бранител на червените Александър Дюлгеров се опита да върне към Георги Китанов, но в същото време вратарят бе тръгнал напред и топката влезе в неговата мрежа.

В 62-ата минута резервата Самир Аясс бе изведен отляво очи в очи срещу Колев и стреля, но стражът на бургазлии докосна топката, след което тя се отклони в лявата греда. В 81-ата минута ЦСКА все пак стигна до пето попадение. Аясс центрира към Божидар Чорбаджийски, който не остави шанс на Колев след удар с глава от пет метра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама