Приемат документи за финансова подкрепа на ин витро в Стара Загора

07:09, 15 авг 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 9.00 часа днес, в зала 216, в сградата на община Стара Загора започва прием на документи за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески  начала.

Небходимите документи ще се приемат всеки работен ден от 9.00 часа до 12.30 часа, а крайният срок е 21 септември.

Финансовата помощ, предвидена в общинския бюджет, за двойки и семейства с репродуктивни проблеми, може да бъде получена един път годишно, в рамките на текущата година, при условие че кандидатите не са одобрени за финансово подпомагане от други фондове за същия период и за същата процедура.

Двойките трябва да са български граждани, поне единият трябва да е с постоянен и/или настоящ адрес на територията на  Общината през последните три години. Кандидатите трябва да нямат парични задължения към държавата и общината, както и да са с  непрекъснати здравно- осигурителни права, да е налице доказан стерилитет /независимо с женски и/или с мъжки фактор/, лечим   единствено   с   методите   на   АРТ   и   по-конкретно   IVF   или   ICSI.

Условията са записани в Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция  на съпрузи и лица, живеещи на съпружески  начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Стара  Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама