Започва изграждане на модерен спортен комплекс в Раднево

08:30, 15 авг 16 25 501 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първа копка за нов модерен спортен комплекс, който ще бъде изграден от Община Раднево с финансовата подкрепа на "Мини Марица- изток" и ТЕЦ "Марица- изток 2" , ще бъде направена днес от 11.30 часа в кв. „Гледачевски” в Раднево.

Според проекта, комплексът ще бъде разположен на площ от 4 496 кв. метра. Ще включва алейна мрежа; детски площадки; кътове за отдих и спортни занимания; ограда, паркинг, тоалетни, пейки, беседка и чешма; автоматична поливна система; осветление и видеонаблюдение.     Част от съоръженията са предвидени за деца със затруднени двигателни способности. За под  на детските площадки се предвижда каучукова ударо-поглъщаща настилка. Около тях ще бъдат поставени осветителни тела с височина 4 м и дървена ограда с височина 1 метър.     В частта за спортни занимания ще има игрище за баскетбол със стандартни размери и настилка от полиуретан, с тест-сертификат по стандартите на Международната федерация по лека атлетика и предпазна ограда висока 4 метра; игрище за футбол с размери 30х15 м, финишна настилка от изкуствена трева и предпазна ограда висока 4 м; фитнес на открито с 4 мултифункционални съоръжения, върху бетонова армирана настилка, с финишна настилка от каучукови ударо-поглъщащи плочи.     Освен това ще бъде изграден паркинг за автомобили с 10 места, едното от които за хора в неравностойно положение. Ще бъдат създадени тревни площ и засадена широколистна растителност.

Прогнозната стойност на откритата детска и спортна площадка е 480 000 лв.

Първата копка е част инициативите посветени на Деня на миньора – 18-ти август, организирани от  въгледобивното дружество „Мини Марица - изток".

Днес ще бъде открита и фотоизложбата на тема: „Знаете ли откъде идват предметите, които ни заобикалят?".  До 19 август 2016 г. на „Алеята” в Раднево ще бъдат експонирани 10 пана със снимки, които показват връзката между предметите от нашето ежедневие и минералните суровини. Снимките, разположени от двете страни на паната, показват по достъпен и разбираем начин на широката публика, че без добив на подземни богатства, животът на човечеството е невъзможен. Представени са процесите на добиване и преработка на суровините, които са в основата на крайните продукти, познати от ежедневието ни. Паната съдържат и съпоставка между процесите на добив със снимки на познати предмети, използвани в бита и ежедневието. Част от фотографиите са посветени на дейността на "Мини Марица-изток" , по чиято инициатива изложбата на Българската минно-геоложка камара гостува в Раднево.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама