Силвия Дънекова: Животът ми е разбит на хиляди парчета след допинг скандала

08:36, 15 авг 16 / Спорт 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„В момента животът ми е разбит на хиляди парчета. В спорта съм от 25 години – това е смисълът на живота ми. Не се чувствам виновна, няма как да съм направила това нещо умишлено“. Това каза в сутрешния блок на „Нова“ лекоатлетката ни Силвия Дънекова, която беше отстранена от Олимпийските игри в Рио след допинг скандал. Тя е сигурна, че ще бъде нападната от много хора, които ще кажат, че уронва престижа на страната.

Има съмнение за метаболитен продукт. По нейните думи веществото, заради което я обвиняват, може да бъде прието само по инжекционен начин. Според нея пробите й може да са замърсени с пипетката, с която са ги изследвали в лабораторията.

Лекоатлетката разказа, че е пристигнала първа на Игрите в Рио – на 26 юли. На 30 юли сама отива да попита: „Няма ли да ме проверите за допинг“.

На такива големи състезания първо се визма кръвна проба, но в Рио не са проявили инициатива за проверка. Сама е отишла да я проверят. Пробата от 30 юли е отирацателна. На 1 август обаче отново са поискали да даде кръв и проба от урина. През цялото време е под наблюдението на т.нар. допинг ченгета.

И всичко си тече нормално. Докато на 9 август й казват, че е с положителна проба. Това е забяване със седмица, откакто й е взета последната проба.

Дънекова пита защо не са й съобщили още когато са знаели, че има положителен резултат, а са чакали до 9 август. До момента все още тя не е получила Б-пробата на урината. Според нея, ако я изкарат отрицателна, ще трябва да признаят, че системата им за откриване на допинг не работи.

Тя не може да си обясни логично ситуацията. Нито може да опише какъв шок и стрес е преживяла.

„Знам, че съм едно лице, което трябва да е пример и за подрастващите, и за самата атлетика. Винаги съм приемала тези отговорности много силно за себе си“, подчерта лекоатлетката.

Реакцията на спортния министър Красен Кралев е нормална според нея. „Стана ми болно, че не се свързаха с мен и не ме попитаха поне да видят в очите ми блясъка и болката“, допълни тя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама