До дни започва укрепването на деретата в „Аспарухово“

11:24, 15 авг 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До дни се очаква да започне работата по почистване и благоустрояване на деретата в кв. „Аспарухово“, съобщи регионалният министър Лиляна Павлова, която присъства на тържествата за Деня на Варна. Реализацията на проекта с европейски средства се бавеше заради обжалвания.

В квартала приключи работата по изграждане на нов магистрален водопровод. Над 3.5 млн. лв., осигурени от МРРБ, бяха вложени в мащабното задание, което ще подобри водоснабдяването в морската столица, припомни министърът.

В най-скоро време ще бъде обявен търг за строителството на нова отсечка от автомагистрала „Хемус“ от пътен възел "Белокопитово" в посока Търговище, съобщи още Павлова. Плановете включват строителството на 16,5 км магистрален път между Белокопитово и село Буховци, изграждането на голям пътен възел и шест виадукта. Поръчката ще е на инженеринг, тъй като паралелно с изпълнение на проекта ще се извършва и отчуждаване на земите. Така магистралата ще може да се строи и от двете страни - от Белокопитово към Търговище, и от София, в участъка между Ябланица и Боаза, за който в момента върви търг за избор на изпълнител.

За някои от останалите стари трасета върви процедура за избор на изпълнител за препроектиране. Целта е да се избегнат планинските и сложни като релеф райони, които оскъпяват строителството. Такъв, например, е участъкът до разклона за Плевен и Ловеч откъм София, който по стария проект предполага строителството на тунели.

По отношение на ремонта на Аспаруховия мост министър Павлова коментира, че след приключването на летния туристически сезон ще се направи анализ и според нагласите и очакванията ще се вземе решение дали ремонтите да продължат до края на годината или да се работи догодина, заради напрежението, което се създава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама