До 8 септември приемат документи на кандидат-студенти във Военния факултет в Шумен

12:14, 15 авг 16 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още има свободни места за студенти в двете научно-образователни степени бакалавър и магистър на специалностите, които предлага Военният факултет в Шумен. Това обяви за Topnovini.bg деканът на висшето училище полк. Сашо Евлогиев.

8 септември е крайният срок за приемане на документи за кандидатстване.

Непопълнените места са в резултат от 40% по-високият прием на студенти и курсанти тази година.

Свободни места за бакалаври има в специалностите “Компютърни системи и технологии” – 8, “Компютърни технологии за проектиране” – 6, “Комуникационна техника и технологии” – 7.

От тази година Военният факултет в Шумен приема студенти и в новата специалност “Електронни системи за наблюдение, охрана и контрол”.

За влизане в бакалавърските специалности може да се кандидатства с оценка от положен зрелостен изпит или с явяване на общообразователен тест.

В професионално направление “Национална сигурност” няма свободни места за бакалаври в задочна форма на обучени. Непопълнени остават обаче 4 бройки в редовното обучение в специалността “Административна и информационна сигурност”.

Семестриалните такси за специалностите в научно-образователна степен бакалавър варират от 150 до 200 лева.

Между 5 и 8 свободни места за магистри има в трите инженерни специалности “Компютърни системи и технологии”, “Компютърни технологии за проектиране”, “Комуникационна техника и технологии”.

За първи семестър на банките във Военния факултет в Шумен до момента са се записали 73 студенти. Курсантите в училището са 163.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама