Шофьор с отнета книжка хванаха зад волана в Сеново

12:43, 15 авг 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В РУ – Ветово са започнали бързо производство срещу 20-годишен заловен зад волана, въпреки че е с отнета книжка. Това съобщиха днес от Областната дирекция на МВР в Русе.

На 12 август около 16:30 часа в гр. Сеново, на кръстовище между ул. "Александър Стамболийски" и ул. "Дъбрава", при извършена полицейска проверка екип на РУ – Ветово е установил, че водачът на автомобил "Форд Галакси", 20-годишният С.Г. от Сеново, управлява МПС-то без да притежава свидетелство.

На неправоспособния водач полицаите са съставили акт по чл.150 от ЗДВП. При последвала по-подробна справка за 20-годишния нарушител в РУ - Ветово е установено, той вече е наказван за същото деяние, а освен това го извършва в едногодишния срок от изтърпяване на наказание – има наказателно постановление, влязло в сила на 01.06.2016 г., което е за нарушение по чл.150 от ЗДВП.

Срещу С.Г. е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 в ал.1 от НК, касаещо управление на моторно превозно средство в срока на изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява моторно превозно средство, след като е наказан за същото деяние по административен ред, предвиждащо лишаване от свобода до три години и глоба от двеста до хиляда лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама