След скандала със застрояване ГЕРБ поиска оставката на кмета на "Младост"

13:00, 15 авг 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнителната комисия на ГЕРБ сваля политическото си доверие от кмета на столичния район "Младост" д-р Цвета Авджиева заради застрояването на зелени междублокови площи, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Партията призовава д-р Авджиева да подаде оставка от поста. Причината е „липсата на адекватни мотиви в процедурите по одобрението и разрешението за строеж в междублоковото пространство на бл. 19, 20 и 21 в кв. „Младост 1“, обясняват от ГЕРБ. Решението на Изпълнителната комисия е взето след като столичният кмет Йорданка Фандъкова е запознала министър-председателя Бойко Борисов с всички факти, свързани със случая.

В момента строителството там е спряно по заповед на Фандъкова и тече пълна проверка на всички процедури и решения, които се отнасят до терена - от реституцията му през 2003 г. насам. По нареждане на кмета на София главният архитект на града Здравко Здравков ще провери всички случаи на частни имоти, които се намират в обособени междублокови пространства в район „Младост“.

Столичният кмет пое личен ангажимент да се намери трайно решение за запазване на детската площадка и зеленото пространство при блоковете 19, 20 и 21, след като се срещна с граждани от „Младост 1“ в началото на миналата седмица.

Жителите на квартала ще протестират и днес. Те продължават да питат докога ще се застрояват детските площадки и градинките пред блоковете и как общината заменя имотите, които би трябвало да са общи. Хората предупредиха, че ако проблемът не бъде решен, ще блокират възлови булеварди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама