Опасни скали и пожари неутрализираха огнеборците в Русенско

14:10, 15 авг 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
9 сигнала са наложили излизане на екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" през последните два дни, стана ясно днес.

Пожарникарите са отстранявали опасно надвиснали дървета и прекършени клони по улици в град Русе, както и опасно надвиснали скални части и клони в района на моста на Кольо Фичето в Бяла. Гасили са запалване в контейнер за смет близо до ресторант в Борово. При инцидентите няма пострадали хора и нанесени щети.

На 13 август в 21:23 часа екип на РСПБЗН-Бяла е изпратен по сигнала за предполагаемо запалване в близост до горски масив. Сигналът е подаден от дежурен по община в град Бяла, според когото на въпросното място е било засечено горене, чрез техническо устройства за температурни аномалии в горите. При пристигане на място се установява, че е запален огън от граждани, които са си устроили излет.

Вчера в 13:13 часа екип от Втора РСПБЗН- Русе и един екип от ССОД при РДПБЗН- Русе са участвали при обезопасяване на пътното платно от разлив на ГСМ, след инцидент с товарен автомобил. Произшествието е станало в района на кръгово движение на бул. "Тутракан" в Русе, където товарното возило се е преобърнало и се е получил разлив на дизелово гориво. Мястото е обработено с абсорбиращ материал и пътното платно е обезопасено за движение.

В 14:12 часа в неделния ден екип на Първа РСПБЗН-Русе е гасил запалване, възникнало в суха трева и храсти на бул. Родина в Русе. Горенето е ликвидирано на площ от около 100 кв.м.

Вечерта в 18:05 часа един екип от РСПБЗН-Ветово е изпратен на пътя за с. Семерджиево, откъдето е получен сигнал за горящо стърнище. Огнеборците са ликвидирали горенето на площ от около 30 000 кв. м.

По-късно вечерта в 20:45 часа екип от Втора РСПБЗН-Русе е изпратен за ликвидиране на горене на битова газова бутилка, пренесло се и върху част от къща. Инцидентът е станал на ул. "Войводова" в Русе. При пристигане на място е установено, че горенето е ликвидирано от собственика и семейството му. Вследствие на горенето са нанесени щети на входната врата на къщата, ел.инсталация и складиран в близост ламинат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама