Военният завод „Авионамс“ все още не е държавно предприятие

14:11, 15 авг 16 25 633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Авионамс" де юре още не е прехвърлен към Министерство на икономиката. Това обяви икономическият министър Божидар Лукарски във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, че сме си върнали военния завод.

"Далеч сме от воденето на разговор с руснаците, това е един процес, който тече бавно и е обвит, до някаква степен, със секретност", обясни Лукарски и допълни, че се водят преговори и процедурите се обжалват.

Изказването му бе на пресконференция в Министерството на икономиката, където две логистични компании получиха сертификати за инвестиции в Индустриална зона „Божурище“. Те ще изградят бази за складиране и съхраняване на товари. Двата сертификата по Закона за насърчаване на инвестициите бяха връчени днес от Лукарски.

Сертификат за инвестиция клас „А“ за изграждане на складова база получи „Дриймс транс“ ЕООД. За изграждане на комплексен логистичен център сертификат за инвестиция клас „Б“ получи oт своя страна „Вак Инвест“ ООД.

И двата проекта ще бъдат реализирани в управляваната от държавната „Национална компания индустриални зони“ ЕАД зона в Божурище.

„Регионът на София се очертава като водещ логистичен център у нас, следван от частната „Индустриална зона Тракия“ край Пловдив“, коментира Лукарски.

По думите му сертифицираните проекти към средата на годината са девет за 179,5 млн. лв. и се очаква разкриването на общо 2193 нови работни места. Три от тези проекти са разположени в Индустриална зона „София-Божурище“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама