Повишен интерес на земеделски стопани към еврофинансиране, отчита РИОСВ-Русе

14:42, 15 авг 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През периода 9 май -12 август експертите на РИОСВ-Русе обработиха 357 преписки за кандидатстване с проекти по мярка 6.3 „Стартова помощ за развитие на малки стопанства” на Програма за развитие на селските райони (ПРСР), съобщиха от екоинспекцията край Дунава.

Съгласно изискванията на програмата, при депозиране на документации за кандидатстване за финансиране е необходимо да се представи документ от РИОСВ/МОСВ. Със становищата на компетентния орган се определя приложимостта на процедурите по екологична оценка на съответния бизнес план и процедурата по ОВОС за дейностите, предвидени в него. Същевременно се определя и дали намерението може да окаже въздействие върху защитените зони от екологичната мрежа Натура 2000.

Тази година експертите отчитат повишен интерес на земеделски стопани за кандидатстване за финансиране. Подадените заявления и уведомления за план и програма са в пъти по-вече спрямо предходни кандидатствания по тази програма.

Голяма част от намеренията са свързани с увеличаване на капацитета на съществуващи пчелини, изграждане на трайни насаждения и обработване на земеделски земи. При разглеждане на преписките, експертите срещнаха трудности с непълна и недостатъчна информация относно бизнес намеренията на кандидатите. Това се дължи вероятно на недостатъчна информираност, както на външните консултанти, предоставящи услуги, така и на самите бенефициенти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама