Обявяват търг за нова отсечка на АМ "Хемус" между Шумен и Търговище

14:48, 15 авг 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обработката на документацията вече приключва и предстои да бъде обявен търг за избор на изпълнител за изграждане на още 16.5 километра от автомагистрала "Хемус".

Участъкът ще продължава от пътен възел "Белокопитово" в посока към Търговище. Това съобщи във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, цитирана от БТА.

Новата отсечка ще включва магистрален участък, голям пътен възел и шест виадукта, обясни Павлова.

Трасето е част от 60-километров участък, за чието изграждане трябваше да има вече обществена поръчка, но тя бе спряна от премиера Бойко Борисов заради "съмнения в обществото".

Впоследствие се разбра, че участъкът не може да бъде изграден с европейско финансиране, а ще се предвидят средства от държавния бюджет.

Вече върви търгът за изграждането на 10-километровата отсечка от магистрала "Хемус" от Ябланица в посока Велико Търново. В ход е и процедура за избор на изпълнител за препроектиране на някои участъци от магистралата. По думите на министъра това се отнася най-вече за района около разклона Плевен-Ловеч, където има тежки участъци, а идеята е да не се минава през планини и да не се правят тунели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама