Полиция нахлу в Съдебната палата в Истанбул, за да арестува 173 души

15:09, 15 авг 16 / Свят 25 213 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Турската полиция нахлу в Съдебната палата в Истанбул, всички входове са блокирани и се извършват обиски. Издадени са заповеди за арест на 173 съдебни служители. Това съобщи БТА, като се позова на информация на в. "Миллиет".

Според изданието операцията е в рамките на разследването срещу т.нар. Фетхулаххистка терористична организация (ФЕТО), която властите обвиняват за организирането на опита за преврат на 15 юли.

Агенция "Доган" допълва, че се извършват обиски и в още две съдилища в европейската част на града.

Над 35 000 души бяха задържани, а 17 000 от тях - поставени официално под арест след опита за преврат на 15 юли. Над 76 000 държавни служители, съдии и членове на силите за сигурност бяха отстранени, а близо 5000 - уволнени, съобщи в събота премиерът на Турция Бинали Йълдъръм.

Междувременно Турският съвет за радио и телевизия наложи забрана за медийно отразяване на показанията на лицата, разследвани в рамките на разследването за предотвратения опит за преврат на 15 юли, както и за публикуване на показанията на тайните свидетели. Забранено е публикуването на информации и репортажи във връзка с хода на разследването.

Целта е да се предотврати изтичането на поверителна информация чрез медиите, твърди Съветът за радио и телевизия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама