Два джипа с 40 мигранти от Ирак са спрени в Бургас

15:18, 15 авг 16 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два джипа, натъпкани с мигранти, са спрени на изхода на Бургас в посока към София, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Информация за съмнителните автомобили е подадена около 11.19 ч. в полицията. Своевременно служители на Пето Районно управление - Бургас спрели за проверка джип „БМВ Х 5” и „Мерцедес ML”, със софийска регистрация, управлявани от 27-годишен бургазлия от к-с „Славейков” и 30-годишен бургазлия от к-с „Меден рудник”. От двата джипа със съдействието на служители от Второ Районно управление – Бургас са изведени общо 40 нелегално преминали – мъже, жени и деца, самоопределили се като граждани на Ирак.

Двамата български граждани, както и мигрантите са задържани за срок от 24 часа. Спрямо бургазлиите са образувани бързи полицейски производства за каналджийство по чл. 281 от НК, а нелегално преминалите, след като приключат действията на служители от отдел „Миграция” към ОДМВР – Бургас, ще бъдат настанени в специализиран център.

Днешната акция на бургаската полиция е в контекста на стартиралата в събота специализирана полицейска операция за противодействие на незаконната миграция и каналджийството, обявена на пресконференция от главния секретар на МВР - главен комисар Георги Костов. По думите му операцията е наложена от усложнената среда за сигурност, тъй като в момента Бургаска област е критична по отношение на нелегалната миграция. Причините са изключително натовареният туристически сезон и големият пътникопоток, възпрепятстващи проверките на незаконно преминаващите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама