Газова тръба притеснява жители на кооперация в Шумен

16:19, 15 авг 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За опасно открит газопровод, сигнализира Недко Янев, който живее на ул. „Съединение” 205 в Шумен. Дъждовете свлекли пръстта зад кооперацията по стръмната уличка „Хаджи Сава”, която свързва улиците „Вардар” и „Съединение”  и отдолу се показала тръбата.

„Тя е открита около метър и е опасна. Може камък да падне, да я пробие и една искра е нужна, за да пламне целия квартал”, каза Янев.



Подобна ситуация имало и преди време, пак след поройни дъждове. Тогава, след подаден сигнал, от компанията, която е собственик на газовата мрежа се отзовали и засипали тръбата с пръст и чакъл. Живущите в кооперацията сега са подали сигнал на 112, както и в община Шумен.

Според тях е нужно цялата ул. „Хаджи Сава” да се укрепи. Тя в момента представлява сипей от пръст, камъни и боклуци, които се свличат надолу при всеки дъжд. И понеже водосборните шахти са затворени, щом завали, водата се стича по асфалта и влачи пръст към блока.



Близо половин метрови наноси са натрупани в основите на сградата, а собствениците преграждат с камари от пръст пътя на водата пред гаражите си, тъй като след дъжд няма как да си изкарат колите, разказа Янев.

След наш сигнал, подаден в шуменския офис на „Арес газ” АД оттам отговориха, че днес са изпратили екип да огледа мястото и да огради района със сигнална лента.

Според Илияна Христова, която е ръководител на звено Шумен, проблемът с тръбата на тази улица се е появил преди 1-1,5 година. Съсед си е направил там отводнителен канал и при дъждовете, водата се излива точно върху подземните комуникации. Освен газопровод, там има и ел.кабели.

Служителите на газовата компания сега ще търсят съдействието на община Шумен, за да се обезопаси тръбата. Вариант е да се правят подпорни стени, за да се спре свличането на земни маси и едва след това да се асфалтира участъкът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама