Жители на плевенско гето замеряха с керемиди общински служители

16:21, 15 авг 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Недоволни жители на гетото край района на чешма "Балаклия" в Плевен възпрепятстват разрушаването на опасните за обитаване къщи. Това съобщи началникът на отдел „Екология” в инж. Павлина Тодорова днес на редовната оперативка на общината Тя уточни, че обитателите хвърляли керемиди по изпълнителите, а в освободените къщи продължавали да се нанасят нови хора.

Темата за разчистването на схлупените  общински къщи в района, които с експертна оценка бяха оценени като опасни за обитаване, продължава да бъде сред най-актуалните в града, стана ясно на работната среща.

От своя страна, кметът Георг Спартански бе категоричен, че процесът по разчистването на района е необратим, отбелязвайки, че новонастанилите се едва ли ще останат в опасните сгради дълго време, тъй като предстои тяхното разрушаване.  Спартански заяви, че на този етап няма интерес от представители на бизнеса към терена, каквито коментари се появиха в общественото пространство. Целта ни не е да освободим място за нов мол, а да премахнем тази язва от лицето на Плевен и да върнем града на плевенчани, каза още кметът.

В началото на юли граждани от района поискаха среща с кмета и изразиха недоволството си от групата ромски фамилии, които вдигат денонощно шум и превръщат района в сметище. Това наложи и разчистването на терена от полуразрушените къщи и изселването на незаконните им обитатели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама