Двама състезатели от Бургаско станаха шампиони на балканиадата по джетски

17:00, 15 авг 16 / Спорт 25 268 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургазлията Кристиян Киров и Марио Михалев от царевското село Лозенец грабнаха златните медали в две от категориите на провелия се в сръбската столица Белград Балкански шампионат по джетски. Двамата пилоти се представиха на високо ниво и не оставиха съмнение в превъзходството си. Над 30 състезатели от 6 страни се включиха в битката за медалите, но българите доказаха, че нямат конкуренция на Балканския полуостров.

Киров бе най-бърз в коронната си дисциплина Runabout Pro Open. През всички четири старта бургазлията показа класа и въпреки че бе с по-слаб джет от своите конкуренти, успя да извоюва класирания, които в крайна сметка му донесоха златен медал.

„На някой от стартовете имаше доста нелоялна конкуренция от страна на сръбските състезатели, но в крайна сметка преодоляхме и това и успяхме да донесем купата за 1-во място в България. Може би е разбираемо сръбските колеги да са ядосани, все пак на никой не му е приятно да губи, особено за собствена земя“ - с усмивка заяви Киров.

Марио Михалев също нямаше конкуренция в дисциплината Jetski (прав джет), след като във всички стартове завоюва първа позиция. Михалев се състезава само от една година в тази дисциплина, но вече има няколко първи места в международни състезания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама