Търговци на килими в Плевен дават отпор на общината

17:03, 15 авг 16 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Търговците на килими, които продават стоката си на паркинга на плевенския пазар „Тибор”, категорично са отказали да напуснат терена, стана ясно на днешното оперативно съвещание на ръководството на община Плевен.

Както "Топновини" писа,  преди седмица кметът Георг Спартански разпореди на изпълнителния директор на „Тибор” да направи всичко необходимо да уведоми лицата, които осъществяват там търговия, да освободят терените.

От „Тибор“ споделиха, че масите на въпросните търговци вече са взети, спрени са и наемните правоотношения с тях, но т.нар. килимари категорично са отказали да напуснат паркинга и продължават да продават стоката си там.

Били са им предложени два варианта, които обаче, са били отхвърлени от тях – да се преместят в третото хале на пазар „Тибор“, което е празно или да им бъде определена площ след пазара за плодове и зеленчуци.

Кметът отбеляза, че ако проблемът остане неразрешен, за освобождането на паркинга ще се търси съдействие от общинския инспекторат или дори от полицията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама