Делегация от община Шумен посети Браила

18:12, 15 авг 16 25 825 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Официална делегация от община Шумен участва в празненствата „Дни на Браила“ по покана на кмета на румънския града, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.

Поканата бе адресирана към заместник-кметове от България, Гърция Турция и Молдова с идеята да се разширят културните връзки между нашите съседни народи.

На фестивала, който се проведе от 12 до 14 август градът ни бе представен от  Росица Антонова, заместник-кмет "Икономическо развитие", Найден Косев,заместник-кмет "Образование и култура"  и Виктория Ковчазова, главен експерт "Координация на дейности в културата". С официалните лица от Шумен пътуваха децата от фолклорен ансамбъл „Пъргавелче“ към читалище „Добри Войников  - 1856“ и секретарят на читалището Детелина Палазова.

Тази година опорните точки в програмата на празненствата бяха джаз и блус концертът на открито в градската градина на Браила и двучасовото дефиле с повече от 40 ретро автомобили, водено лично от кмета на румънския град Виорел Драгомир.

На своите български гости домакините дадоха възможност първи да видят напълно обновения театър „Мария Филоти“, който ще бъде тържествено открит през септември тази година след двугодишен основен ремонт.  Във фоайето на театъра, където е поставен барелеф на Добри Войников, предстои да бъде експонирана документална изложба за живота на именития наш възрожденец.

На финала на фестивала се състоя официална среща на кметския екип на Браила с делегациите, на която домакини и гости си размениха подаръци и обещания за бъдещо сътрудничество във все повече и нови сфери на икономическия и културния обмен. Заместник-кметът Найден Косев връчи на Виорел Драгомир почетния знак на Шумен и поздравителен адрес от името на кмета Любомир Христов. Припомнено беше, че нашите градове поддържат дългогодишна  връзка и беше представен проекта на договор за тяхното побратимяване.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама