Светлан Кичиков поема "Гранична полиция"

18:49, 15 авг 16 / Политика 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В МВР започна процедура по назначаването на комисар Светлан Кичиков за директор на ГД „Гранична полиция“. Той ще заеме поста на подалия оставка Антонио Ангелов, съобщиха от МВР.

По-рано през деня премиерът Бойко Борисов обяви, че е разпоредил на вътрешния министър да поиска оставките на ръководството на "Гранична полиция" заради спечелената обществена поръчка за превоз на мигранти от фирма на уличен за нелегален трафик на бежанци.

Светлан Кичиков е роден през 1967 г. в Бургас, завършил е висше образование във ВНВМУ „Никола Йонков Вапцаров”- Варна, специалност “Корабоводене за военно-морския флот”, магистър.

Професионалният стаж в МВР на Светлан Кичиков започва през 1992г. когато е назначен на длъжност командир на граничен кораб. Последователно е заемал различни длъжности в регионалната гранична служба – Бургас. На 30 март 2015г. е назначен на длъжност началник на База Гранични полицейски кораби-Созопол.

Светлан Кичиков е командир на кораба „Обзор“, който в началото на годината /26.01. – 08.03.2016 г./ участва успешно в операцията на Агенция „Фронтекс“  „Посейдон морски граници“ на гръцко-турската морска граница.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама