Конкурс за избор на външни оценители на проекти обяви Община Пловдив

20:07, 15 авг 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Пловдив обяви конкурс за избор на външни оценители на проекти, съгласно разпоредбите на чл.6, ал. 5 от „Наредбата за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата и включването им в Календара на културните събития на Община Пловдив“.

Условията и реда за кандидатстване са следните:

I. Минимални основни изисквания, на които трябва да отговарят външните оценители:

1. Кандидатът да притежава минимален професионален опит най-малко 3 години в работата с проекти и/или опит в оценяването на проекти в сферата на културата, опазване на културно историческото наследство, културен мениджмънт и еквивалентни.

2. Кандидатът да не е в трудово или служебно правоотношение или в договорни отношения с Община Пловдив или с държавната администрация.

II. Специфични изисквания и квалификация, на които трябва да отговарят външните оценители:

1. Кандидатът да е завършил висше образование и да притежава професионална квалификация и опит в сценични, приложни изкуства, музика, книгоиздаване и книгоразпространение, хуманитарни науки, опазване и социализация на културното наследство, архитектура, дизайн, културен мениджмънт или еквивалентни.

2.  Кандидатът да познава добре нормативната база по отношение на Закона за закрила и развитие на културата и „Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата, част от Календара на културните събития на Община Пловдив“.

3. Участникът да притежава добри компютърни умения – MS Office и др.

III. Начин на провеждане на конкурса: Конкурсът ще се проведе в два етапа.

1.Първи етап – по документи.

2. Втори етап –събеседване с кандидатите.

 IV. Необходими документи за участие в конкурса:

1. Автобиография на участника, подписана от лицето.

2. Копие от документ/и за завършено висше образование.

3.  Копие от документи, удостоверяващи професионален опит и придобита квалификация.

4. Декларация, в свободен текст, че участникът не е в трудово или служебно правоотношение и не е в договорни отношения с Община Пловдив или в държавната администрация.

V. Място и срок за подаване на документи

1. Документи се подават в деловодството на Община Пловдив, пл. „Ст. Стамболов“ № 1, ет.1,  в срок до 17.00 ч. на 29 август 2016г.

2. Документи се подават в запечатан плик с надпис „За участие в конкурс за външни оценители на проекти по Наредбата за финансиране на инициативи в сферата на културата“.

3. Върху плика трябва да бъде изписан кореспондент „Дирекция „Култура и културно наследство“.

Списък с допуснатите до втори етап от конкурса кандидати и дата за провеждане на събеседването, ще бъдат оповестени на сайта на Община Пловдив www.plovdiv.bg – в раздел „Култура“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама