Стопаните в Шуменско се договарят за разпределението на земеделските площи

06:07, 16 авг 16 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От днес започват срещите за определяне на масивите за ползване на земеделските земи за следващата стопанска година. По график, качен на сайта на община Шумен, заседанията на комисиите ще продължат до 24 август. Срещите ще се провеждат в 113 стая на община Шумен.

Създаването на масиви за ползване се ръководи от комисия за всяко землище на територията на общината. Комисията има за задача да получи и да провери пълнотата и качеството на изходните данни и материали, да предостави на участниците в споразумението необходимите карти и регистри, да уведоми всички заинтересувани лица и да им съдейства с експертна помощ.

Разпределението на земята става на базата на подадените до 31 юли в Общинската земеделска служба декларации за заявления как ще се ползват площите – в реални граници или комасирани. Целта е да се уедрят ползваните земеделски земи, за да се обработват по-лесно, каза директорката на Общинската земеделска служба в Шумен инж. Силвия Аврамова.

В повечето случаи арендаторите и наемателите сключват доброволни споразумения. В община Шумен във всичките 28 землища има комасирани земи.

Ако стопаните доброволно не се споразумеят до края на август, до 15 септември се правят служебни споразумения. Срещите ще се провеждат в 113 стая на община Шумен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама