Отворени шахти и липсващи павета по пътя към Паметника в Шумен

09:35, 16 авг 16 25 369 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Павираният път към паметник „Създатели на българската държава” в Шумен, който излиза до бившето заведение „Чупката” е изровен, с липсващи павета и отстрани зеят отворени шахти. За това сигнализира шуменката Полина Караджова. Пред Topnovini.bg тя разказа, че често кара колело по този път, а преди няколко дни се качила до Паметника заедно със съпруга си, за да наблюдават звездопада.

Състоянието на пътя и непрогледния мрак, заради липсата на осветление я провокирали да пусне сигнал и снимки и в социалната мрежа, с надеждата да се задействат някои от институциите, отговорни за поддръжката на паметника.

 „Наблюдавам, че по пътя масово се вадят павета, останало е едно пространство, където има пясък и голяма яма. Край пътя има и шахти без капаци, които не са обезопасени. Може някой да падне. Няма осветление по целия път”, разказа Полина Караджова. По думите й, хората слизат по стъпалата, светейки си с фенерчета и с мобилни телефони.

„Това е опасно за всички, които се разхождат. Има и други отворени шахти,  през лятото шуменци по често качват стъпалата към Паметника, има и доста семейства с деца, които си правят пикници там”, допълни Полина. Тя добави, че от велоклуб „Илчов баир” няколко пъти организирали почистване на горските пътеки в района на паметника, но няма как да сложат капаци на зеещите шахти.

Природен парк „Шуменско плато”, Общинското предприятие „ Строителство и благоустройство” и ОП „Паркове и обредна дейност” си прехвърлят отговорността за поддръжката на  павирания път към паметника, показа репортерската ни проверка. Началникът на общинския отдел „Инвестиции и екология” Делян Стоянов каза, че по стъпалата към Паметника, както и по обиколния път от години няма осветление. Лампите били откраднати навремето и общината няма  финансова възможност да ги възстанови, каза Стоянов.  От ОП „Строителство и благоустройство” казаха, че шахтите са тяхна грижа и ще изпратят хора да проверят сигнала.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама