Обама призова за агресивна кампания в полза на Хилари Клинтън

10:20, 16 авг 16 / Свят 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Президентът на САЩ Барак Обама призова демократите да водят агресивна кампания през следващите 80 дни, за да бъде избрана тяхната кандидатка Хилари Клинтън на президентския пост, съобщава БТА.

"Ако ние не свършим нашата работа, ще остане възможността тя да загуби", каза президентът на прием за набиране на средства за кампанията на Клинтън в Чилмарк, Масачузетс.

"Когато казвам да си свършим работата, имам предвид да продължим да бъдем ангажирани, да подписваме чекове, да звъним по телефона, да обединяваме хората зад нейната кандидатура", допълни Обама, който прекъсна лятната си почивка на остров Мартас Винярд на атлантическото крайбрежие на Масачузетс, за да се включи лично в кампанията на Клинтън.

Той прикани дарителите на демократите да помогнат за противодействие на "безмилостно негативната кампания" срещу бившия държавен секретар, отразила се дори върху мнението на хора, склонни да гласуват за нея.

Позициите на Клинтън сред избирателите пострадаха от твърденията на нейните противници, че е непочтена, както и за използването на частен сървър за имейли, докато оглавяваше Държавния департамент.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама