Заловеният в „Изгрев“ автокрадец е част от банда, задигнала 15 луксозни БМВ-та

11:10, 16 авг 16 25 325 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заловеният в момент на кражба на лек автомобил „БМВ 320 Д“ от паркинг до бл. 118 в ж.к. „Изгрев“ 26-годишен Д. С. е член на врачанска банда, задигнала луксозни леки автомобили БМВ, „Ауди“ и „Ланд Роувър“ от територията на Южното Черноморие. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Установено е, че Д. С. работи в съучастие с други мъже от Враца, които също са пребивават територията на Бургаски регион през активния летен туристически сезон. В процес на документиране е дейността им по противозаконните отнемания на луксозни автомобили с чуждестранни регистрации, собственост на туристи, почиващи по Южното Черноморие.

Задържането на Д. С. е в резултат на наблюдение на дейността му, извършвана на територията на Бургаски регион от около месец. Предпочитаната марка автомобили била БМВ, като автоджамбазинът се специализирал в отнемането им и последващото им укриване. За транспортирането на откраднатите автомобили обикновено се използвали регистрационни табели, отнети от други МПС.

По случая е образувано досъдебно производство, като се извършват действия по разследването за установяване съпричастността на останалите врачанци в кражбата на близо 15 автомобила БМВ, всички с чуждестранна регистрация и от висок клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама