В Каварна концерт ще изнесат учениците от майсторския клас на Маестро Михаил Ангелов

12:25, 16 авг 16 25 575 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За четвърта поредна година в Каварна  се проведе майсторски клас за млади оперни певци, под ръководството на известния оперен диригент Маестро Михаил Ангелов.

Участие в майсторския клас взеха млади оперни таланти, като някои от тях са ученици на проф.Ангелов и на известната оперна прима Валери Попова. На 19 август от 18 часа, в ХГ „Хр. Градечлиев“ ще се състои заключителния концерт от фестивала „Stravaganza”, в който ще вземат участие учениците в майсторския клас: Анита Дафинска - мецосопран от София, Неда Крумова – сопран от  София, Тодор Котопанов – сопран от София, Деян Павлов – тенор от Русе, Тереза Бракалова – мецосопран от София, Вихра Смилкова – сопран от София, Неда Деведжиева от София,Теодор Гочев - баритон  от София и Божидар Василев – баритон от гр. Бил, Швейцария.

Определян като един от най-добрите български диригенти, маестро Михаил Ангелов завършва Националната музикална академия. Прави аспирантура по оперно-симфонично дирижиране в Московската консерватория при проф. Борис Хайкин и проф. Лео Гинзбург, която завършва предсрочно с пълно отличие. След завръщането си в България става един от основателите на оркестъра "Софийски солисти", който с времето се налага като един от водещите български музикални състави. Освен че е бил главен диригент на Софийската опера, е бил гост-диригент на Московската и Ленинградската филхармония, оркестъра на Берлинската опера, Большой театър, театър "Верди" в Триест, театър "Сан Карло" в Неапол, Берлинската държавна опера, оперите в Прага, Братислава, Будапеща, Белград, Истанбул, Анкара.

Баща е на големия български пианист проф. Людмил Ангелов.

В програмата на концерта ще прозвучат произведения на Моцарт, Хендел, Пърсел, Верди, Пучини и други.

Всички жители и гости на града са поканени на концерта ,за да се насладят на изпълненията на оперните таланти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама