Пуснаха под гаранция мъжа, поискал да се саморазправи с Митьо Очите

12:37, 16 авг 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийски градски съд пусна под гаранция мъжа, който нахлу пиян в столичната болница „Софиямед“, в която е настанен простреляният Димитър Желязков - Митьо Очите. Той се опита да се саморазправи с видния бургаски представител на ъндърграунда.

42-годишният Валентин Христов излиза от ареста с гаранция в размер на 5 000 лева. Той е криминално проявен, има осъдителни присъди за престъпления от общ характер.

Припомняме, че Митьо Очите беше прострелян преди повече от два месеца в Слънчев бряг при спречкване за паркоместа.

Тримата съдии, които гледаха заседанието закъсняха с 40 минути. То бе насрочено за 10 ч. в Софийския градски съд. Делото започна с искане на обвиняемия Христов да изпие един валидол.  

"Не съм искал да наранявам никого", поясни мъжът след това.

Защитата му посочи, че вече 10 дни се протака правенето на балистична експертиза на намерения пистолет в колата на обвиняемия.

"Никой не е доказал, че това оръжие е годно да стреля", отсече адвокатът Стефан Иванов.

Оказва се, че след като полицаите заловили Христов на 5 август бос в двора на болницата "Софиямед", след това намерили огнестрелното оръжие в колата му на седалката до шофьора. Любовницата на Христов - Виолета, както я определи един от съдиите, тъй като тя живее с него, е потвърдила, че пистолетът е на Валентин. По думите й той го бил дал на нея да го сложи в чантата си, но тя не искала и му го върнала.

Последно Христов е бил осъждан от родния съд на 30 юни 2006 г. От тогава досега към него е имало преписки, но все още не и ефективна присъда, като едно от най-пресните му произшествия със закона е от 2013 г. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама