От началото на годината Община Шумен е подпомогнала лечението на 69 души

12:43, 16 авг 16 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 11 000 лева е сумата, с която до момента Община Шумен е подпомогнала лечението на нуждаещи се граждани. Това съобщи за Topnovini.bg зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова.

От местната хазна тази година са заделени 30 000 лева за помощ при лечение на граждани.

Парите се отпускат по правила определени от местния парламент. Максималната сума, която може да бъде получена е 2 000 лева.

Председател на специализираната комисия е ресорният зам.-кмет д-р Светлана Маркова. Членове на комисията са двамата общински съветници д-р Стоян Тодоров и д-р Румен Генов.

На първото си заседание за тази година, в края на април, комисията е разгледала 72 заявления с искане за финансова подкрепа за лечение. От тях 69 са одобрени. Останалите три молби до момента са без отговор, защото липсват някои от необходимите документи. След представянето им заявленията ще бъдат разгледани на предстоящото в началото на септември заседание на специализираната комисия.

С решение на местния парламент в Шумен от фонда са отпуснати и 1 500 лева за лечението на дете.

Заявленията на гражданите се разглеждат на всеки четири месеца.

Документи за финансова помощ за лечение се адресират до кмета на общината Любомир Христов и се подават на гише № 6 в сградата на местната администрация.

Задължително условие е към заявлението да се приложат необходимите медицински документи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама