Съдят полицай от Пещера за измама, искал подкуп

12:49, 16 авг 16 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Под ръководството на Районна прокуратура-Пазарджик е привлечен като обвиняем полицейски служител на РУ на МВР-Пещера – К. Б., за извършване на престъпление от общ характер. До момента е установено, че за периода от 1 август 2013 г. до 18 юли 2016 г. в гр. Пазарджик и в гр.Пещера, при условията на продължавано престъпление, с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил и поддържал заблуждение у представителите на две фирми, регистрирани съответно в гр. Пазарджик и гр. Пловдив, в размер на общо 3 750 лева, като измамата е извършена от длъжностно лице – служител на МВР. Данните от разследването сочат, че полицейския служител е искал парични средства от управителите на търговските дружества, с обяснение, че получените суми се използват за ремонт на служебни автомобил на МВР и закупуване на гориво за същите.

Престъплението на обвиняемия е установено след  извършване на действия от отдел “Вътрешна сигурност” на МВР и ОД на МВР-Пазарджик.

Определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 2000 лв. Обвиняемият не може да бъде задържан под стажа поради здравословен проблем, констатиран от лекарски екип.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама