Започна ремонтът на ЦДГ „Мир“

14:03, 16 авг 16 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първа копка за реконструкция и разширение на сградата на ЦДГ „Мир“ бе направена днес в присъствието на кмета на Варна Иван Портних, зам.-кмета Христо Иванов и директора на общинската дирекция  "Образование и младежки дейности" Лилия Христова. По проект е предвидено изграждане на нова сграда за 60 деца от първа възрастова група, физкултурен и музикален салон, лекарски кабинет. Ще има асансьор и рампа за колички за деца с увреждания, а дворът за игри ще бъде обновен с нови уреди. Останалите 140 малчугани ще ползват филиалите на детското заведение, които също поетапно ще бъдат обновявани.

Инвестицията на Община Варна за новата сграда е около 1 млн. лв. с ДДС, а пусковият срок е 6 месеца. „Това ще бъде най-големият подарък в навечерието на 40-ия рожден ден на детската градина", коментира кметът Иван Портних. 

„В момента във Варна има обявени 170 свободни места за деца, родени през 2013 г. но интересът на родителите е съсредоточен предимно към детски заведения, разположени в централната градска част. Затова в следващия бюджет разработваме възможности за модернизация и разширение на детски градини, разположени в центъра, разбира се там, където условията позволяват, като целта ни е да бъдем полезни на хората и да осигуряваме удобство за родители и деца“, каза кметът.

Сградата на детската градина е от 1956 г. и ремонтът беше изключително наложителен, каза директорът на „Мир“ Елена Стефанова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама