Четирима са блъснати на пешеходна пътека в Стара Загора и Казанлък

14:19, 16 авг 16 25 467 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две деца и две жени са блъснати на пешеходни пътеки само за ден, съобщиха от полицията.

Първият инцидент е станал вчера около 11.20 часа в Казанлък. По площад '' Севтополис'', до магазин ''Универмаг'', в посока запад-изток, се движил лек автомобил ''Ауди Q7'', управляван от 46-годишен мъж. На кръстовището с ул. ''Йордан Стателов'', той не пропуска и блъска движещите се по пешеходна пътека, тип ''зебра'', в посока север - юг, пешеходки на 11 и на 48 години от Казанлък. Пострадалите са откарани в Центъра за спешна помощ, където е установено, че детето е получило сътресение на мозъка, контузия на главата и охлузни рани на десния крак, а жената е със сътресение на мозъка, контузия на главата, фрактура на таз и фрактури на два прешлена.  Оставени са за наблюдение в хирургично отделение на Казанлъшката болница, без опасност за живота.

Водачът на „Ауди”-то е тестван с технически средства за употреба на алкохол и на наркотични вещества, резултатите са отрицателни. Образувано е досъдебно производство.

Още два инцидента са станали в Стара Загора. Около 09.00 часа по ул. "Ген. Столетов", в посока изток, на кръстовището с ул. "Сава Силов" се движил лек автомобил  "Фолксваген Пасат", управляван от 68- годишен водач, който не пропуска и блъска преминаващата по пешеходна пътека жена на 69 г. от Стара Загора.  В следствие на удара жената е получила натъртвания по тялото. Обслужена е  за домашно лечение.

По-късно около 17.45 часа е станал вторият инцидент. По ул."Хан Аспарух", в посока юг, се е движил товарен автомобил "Форд Транзит“, управляван 66-годишен водач. На кръстовището с ул. "Иван Вазов" блъска пресичащият пътното платно в посока "изток", на велоалея,  велосипедист на 9 години. В следствие на удара детето получава контузия на главата и комоцио. Настанено е за наблюдение в неврохиругична клиника в УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович” Стара Загора, без опасност за живота. И двамата водачи не са употребили алкохол.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама