Правят международен конкурс за зоната около морска гара Варна

15:06, 16 авг 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Международен конкурс за изработване на цялостна визия за социализацията на зоната около морска гара Варна ще бъде обявен наесен. Очаква се заданието да бъде възложено съвместно от общината и Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Това съобщи кметът Иван Портних.

По думите му така ще бъде направена поредна стъпка за повишаване на привлекателността на Варна за туристи, които идват по море. „Помните какво имаше преди в тази зона. Имаше едни тенекиени бараки, едни катакомби и лабиринти, които, като спре круизен кораб, отвисоко хората от луксозните си каюти виждаха едно безумие отдолу, които по никакъв начин не ги мотивираше да слязат, защото си мислят, че целият ни град е такъв", коментира Портних.

Той припомни, че подобен процес на социализиране на старите пристанища е протекъл в редица морски градове по света. В момента товаренето на жито в централната част на града е нерентабилно икономически и носи загуби за милиони левове заради щетите, които се нанасят върху пътната инфраструктура, запрашаването и километричните задръствания, каза кметът. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама