"Тайната градина" ще говори с варненци и тази вечер

16:32, 16 авг 16 / Култура 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светлинният визуален проект „Тайната градина“ ще оживи Алпинеума в Морската градина за втора поредна вечер. Мултимедийната атракция ще започне в 21,30 ч. и ще продължи до 1,30 ч. Шоуто, което бе част от празничната програма за Деня на Варна, ще бъде отново достъпно, съобщиха от пресцентъра на общината.

Проектът е комбинация от паралелни арт видеоинсталации, разположени върху и сред дърветата на Морската градина. Върху различни части на 12 близкостоящи дървета ще бъдат прожектирани предварително заснети лица, анимирани животни и абстрактни форми, които органично ще преливат в обектите.

"Това е мащабна видеоинсталация от неголеми “оживени” органични обекти, които не само се трансформират чрез видеото, а действат интерактивно – лицата се появяват, усмихват се на преминаващите, заговарят ги, преминават през различни емоционални състояния, отново изчезват, заменени от други форми, от време на време преминава някое диво животно или само сянката му", обясниха организаторите.

Освен музикалния фон, специално създаден за събитието, всеки обект има собствено скрито в листата озвучаване, което е в синхрон с конкретното видео. Така може и да се чува индивидуалният “глас” на всеки обект. Въздействието на видеоинсталацията в нейната цялост ще бъде една оживяла магическа градина, сред която зрителите ще могат да се движат свободно и да остават пред всеки обект колкото искат.

Отделните видеа са и за възрастни, и подходящи за децата, за да могат всички, попаднали в пространството на събитието, да преживеят Морската градина чрез въображението.

Проектът е финансиран чрез Общинския фонд „Култура“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама