Шумен ще бъде домакин на двоен 25-годишен юбилей на спортното ориентиране

17:02, 16 авг 16 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Две от най-важните купи по спортно  ориентиране – „Сивен“ и „Шуменска крепост“ - отбелязват 25 годишен юбилей тази година, съобщиха от пресцентъра на Община Шумен.

Традиционната надпревара за престижните награди ще е се проведе на 26, 27 и 28 август в района на Стария град над Шумен. Състезателите ще премерят сили в два индивидуални старта и един щафетен. Заявки за участие ще се приемат до събота, 20 август, но към настоящия момент организаторите очакват над 450 участници. Юбилейният турнир ще бъде с международно участие – приети са индивидуални и отборни заявки от Австрия, Румъния, Молдова и Турция. 

За да бъде подобаващо отбелязана годишнината организаторите – клубовете по ориентиране „НСА- Сивен“ и „Мадарски конник“ – канят на мероприятието всички граждани на Шумен. За доброто настроение на публиката в петък, 26 август, ще се проведе тематичен кинофест на открито „Усмивки от старите ленти“. В събота, 27 август,  следва вечер на ориентировача с богата забавно-музикална програма и специалното участие на Тони Димитрова и Росен Ценовски.

Кулминационният момент ще бъде ритуалното разрязване на тортата с празнична заря. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама