Засилват сътрудничеството между доброволците от Червения кръст от Русе и Гюргево

17:29, 16 авг 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща за идентифициране на по-нататъшните съвместни дейности в Еврорегиона Русе – Гюргево се проведе днес, съобщиха от Областна администрация - Русе.

Българската делегация, водена от обл. управител доц. д-р Стефко Бурджиев е посетила офиса на румънския Червен кръст в Гюргево по покана на неговият председател Мариан Мъчелару. От румънска страна са участвали и председателя на младежката структура на РЧК Гюргево и неговият главен секретар и психолог. В офиса на организацията е представена нейната дейност и реализираните проекти. Дискутирани са възможности за общи инициативи. Подчерта се, че както националните структури на ЧК в България и Румъния, така и техните подразделения в Русе и Гюргево си сътрудничат изключително добре.

С оглед актуалните политически събития е отчетена необходимостта от засилване на двустранното сътрудничество и осъвременяване на уменията и квалификацията на доброволчески структури на ЧК.

Събитието е организирано и проведено с активното съдействие и участие на Лили Ганчева, изпълнителен директор на Еврорегион „Данубиус“. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама