Клъстер ще подобрява бизнес средата в област Русе, популяризират възможностите на региона в каталог

17:36, 16 авг 16 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща относно предстояща кръгла маса на тема "Възможностите за подобряване на бизнес средата чрез активиране на вътрешното предприемачество на малките и средни предприятия в област Русе" се е провела в Областната администрация, съобщиха оттам днес.

В срещата са участвали представители на бизнеса и неправителствения сектор, Дирекция „Бюро по труда“ Русе, Областен информационен център Русе, община Русе, експерти от Областна администрация Русе и други заинтересовани страни.

Областният управител доц. д-р Стефко Бурджиев е открил срещата и очертал основните организационни и технически параметри на предстоящата кръгла маса.

Възникнали са идеи за създаване на сдружение, клъстер, обединение или друга подкрепяща структура за бизнеса и за разработването на каталог и сайт за популяризиране на възможностите в област Русе.

Обсъдена е и необходимостта от цялостна Стратегия за подобряване на бизнес средата в област Русе, с акцент подобряване на координацията и взаимодействието между институциите и МСП, улесняване на достъпа до вътрешни и външни пазари, организиране на изложения „Произведено в Русе“ и др.

В края на работната среща, участниците са се обединили около решението кръглата маса да се проведе на 27 септември от 17:30 ч. в зала "Свети Георги" на Областна администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама