Ротарианци и Община Разград обновяват спортната площадка до ЦДГ „Зорница”

17:55, 16 авг 16 25 641 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със символична първа копка започна обновяването и разширяването на спортната площадка зад сградата на „СЕМПЕ-2“ и ЦДГ „Зорница“ в Разград. Обектът ще бъде възстановен от Ротари клуб-Разград по повод отбелязването на 10-годишнината от създаването на клуба.

„Идеята  ни е районът да се облагороди, да стане по-безопасно и красиво място, да бъде едно бижу в този квартал”, сподели по време на церемонията главният инициатор за обновяването на площадката бизнесменът Васил Петров.

Ремонтните дейности предвиждат разширяване на баскетболното игрище, поставяне на ограждения около площадката, както и подпорна стена около блоковете. Ще бъдат поставени също пейки за зрителите и за багаж, ще има и кошчета за смет. Около площадката ще се оформи пътека за преминаващите граждани. Обмисля се на следващ етап на спортната площадка да бъдат поставени малки футболни врати и волейболни мрежи, както и покритие.

Предвижда се ремонтните дейности да приключат до края на септември, в навечерието на 10-годишния юбилей на клуба, който ще бъде честван през октомври.

Васил Петров не пожела да посочи стойността на инвестицията. „Това е една малка тайна. Ротарианците обичаме да правим полезни неща, без да обявяваме колко струват”, коментира той. Бизнесменът заяви, че проектът е дело на екип с ръководител Зорка Лилова, в него участва и архитект Валентин Вълков, а изпълнител на строителните дейности е фирма „Строймонтаж” ЕАД с изп. директор инж. Георги Изворов.

"Съдействие на ротарианците при изпълнението на проекта ще окаже и общинската администрация, като осигури осветлението на площадката", съобщи кметът д-р Валентин Василев, който също присъства на събитието. Той благодари на ротарианците за подетата инициатива и подчерта, че в лицето на Община Разград те винаги могат да разчитат на съдействие и коректно партньорство и в бъдеще при реализацията на други подобни инициативи.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама