Над 10 хил. лв. получават 13 школа в община Шумен по програмата “Без свободен час в училище”

18:05, 16 авг 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 10 233 лева ще получат 13 общински школа в община Шумен по националната програмата „Без свободен час в училище“.

Всичко 30 са учебните заведения в областта, които са одобрени за участие в програмата. От тях 22 са общинските училища и осем държавните. Това съобщи началникът на местния образователен инспекторат Светлана Милева.

Програмата предвижда изплащане на парични възнаграждения на учители, които заместват колеги в отпуск, за да не губят децата уроци и учебни часове.

816 училища в страната ще получат средства по националната програма „Без свободен час в училище“. За периода от 1 март 2016 година до 30 юни сумата е 729 209 лева.

Парите за програмата тази година са на стойност 2 млн. лева.

СОУ “Сава Доброплодни” в Шумен е на челно място в списъка с най-висока сума по програмата – 3 106 лева.

Във Велики Преслав две общински училища получават общо 405 лева. Две държавни школа в старопрестолния град също са в програмата. Това са Професионалната гимназия по селско стопанство с 356 лева и Професионалната техническа гимназия “Симеон Велики”, която получава 414 лева.

Останалите 6 професионални училища са в Шумен. Сред тях са гимназията по механотехника, електроника, телекомуникации и транспорт „Христо Ботев“ с 469 лева и Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия със сума от 560 лева, гимназията по икономика с финансиране от 770 лева, гимназията по машиностроене 84 лева, училището по облекло, хранене и химични технологии “Асен Златаров” с 267 лева.

Общинските училища в областта с финансиране по националната програма “Без свободен час в училище” са СОУ “Никола Вапцаров” във Венец, които получават 693 лева, СОУ “Св. Паисий Хилендарски” във Върбица е със 756 лева

711 лева финансиране отива за СОУ "Цанко Церковски“ в община Никола Козлево, а 621 лева получава СОУ „Васил Левски“ в Нови пазар.

Три са учебните заведения в община Каспичан, които също са финансирани по програмата със 711 лева. Едно от училищата е в село Марково.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама