Димо Гяуров също се отказа от битката за президент

18:14, 16 авг 16 / Политика 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бившият шеф на разузнаването ген. Димо Гяуров се отказа от надпреварата за държавния пост.

„Аз дойдох да благодаря за оценката, която получих с факта, че споменават моето име, и да им кажа, че не съм кандидат“, заяви генералът на излизане от централата на СДС, където Реформаторският блок изслуша номинираните за кандидат-президент.

Според него при процедурата, по която се избира кандидатът на реформаторите, е трябвало да има отворени избори и възможност да бъдат номинирани кандидати не само от отделните партии, а от всички граждански формации.

Гяуров е вторият от седемте номинирани от Реформаторския блок, който се оттегля от надпреварата за президентското място. Преди него това направи и проф. Огнян Герджиков.

Депутатът от ДСБ Горздан Караджов и скулпторът проф. Велислав Минеков отказаха коментар пред медиите на излизане от „Раковски“ 134. На изслушването се явиха и бившият министър на икономиката и общински съветник от Реформаторския блок Трайчо Трайков, както и номинацията на БЗНС генерал Съби Събев. Лидерът на Народната партия „Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов пък не присъства, защото бил болен.

До края на седмицата се очаква да станат ясни резултатите от социологическото проучване и от вътрешнопартийните допитвания за това кой да е кандидатът на реформаторите, като лидерите на партиите в Блока ще се произнесат с решението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама