Двама кандидати за ремонта на Градския стадион в Русе

18:36, 16 авг 16 / Спорт 25 817 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама са кандидатите за обществената поръчка за "Модернизация и ремонт на Градския стадион в Русе". Това стана ясно по време на днешното отваряне на офертите в сградата на Министерство на младежта и спорта.

Припомняме, че строително-ремонтните дейности са съобразени с изискванията на БФС, срещите от новата Първа лига да се играят само и единствено на съоръжения, които разполагат с изкуствено осветление. Именно заради тях "Дунав" за момента "домакинства" в Разград, докато текат необходимите процедури за ремонт на Градския стадион в Русе.

За целта бяха отпуснати средства от Министерски съвет в размер 1 млн. лв. Процедурите се движат от Министерството на младежта и спорта, като от ММС забавиха обявяването на поръчката, тъй като изчакваха Община Русе да изработи проект за ремонт, съобразен със спецификата на съоръжението, който да отговаря и на условията на решението на Министерски съвет.

Заради забавянето феновете на отбора стартираха онлайн петиция за незабавно връщане на "Дунав" в Русе, която в рамките на броени дни събра подкрепа на над 1 000 души.

Все пак процедурата бе официално обявена на 4 август. Както вече съобщихме, дейностите включват изграждане на електрически мрежи и съоръжения за модернизиране на стадиона. За осветяване на футболното поле ще се монтират стоманени мачти с височина 32 м. до надстройката за монтиране на осветителните тела. Ще се използват 46 броя прожектори на стълб.

Предвидено е още да се подмени съществуващата дренажна система, намираща се в игрището, като се запазва основният събирател и отвеждащия канал на дренажните води. Ще бъде изградена и автоматизирана поливна система и помпено оборудване, които са проектирани да изпълняват функциите си при оптимално поливане на зелените площи. Най-отгоре ще се положи и естествен тревен чим с развита коренова система и минимална дебелина 3см. Тревният чим следва да бъде с имплементирана мрежа против разкъсване.

По време на отварянето на офертите днес стана ясно, че кандидатите за ремонта са софийските "Тарктур" ЕООД и "Онтарио Спорт БГ" ЕООД, съобщиха за Topnovini.bg от спортното министерство.

По-малко познатата строителна фирма "Тарктур" от 2012 г. е с управител и едноличен собственик на капитала от 5 000 лв. Иглика Иванова Крумова, сочи справка в Търговския регистър. Три години преди това тя е била на Христо Иванов Станков, а между 2008 и 2009 г. на Стоян Атилов Джагаров. Междувременно Крумова е регистрирана и като управител и собственик на фирми за отдаване под наем на транспортна и строителна техника.

Другата фирма е с капитал 100 лв., според Търговския регистър.

Собственик и управител е Александър Христов Тодоров, предшестван от Виктория Александрова Тодорова и Христо Атанасов Тодоров. Дружеството "Онтарио Спорт БГ" ЕООД е познато с доставка, монтаж и изграждане на спортни съоръжения, оборудване и настилки на различни зали, площадки и стадиони.

Предстои комисията по избор да се произнесе по повод на подадени оферти, като от спортното министерство отказаха да се ангажират с конкретни срокове.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама