До седмица става ясно кой ще е кандидат за президент на реформаторите

19:16, 16 авг 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Удовлетворени сме от изслушването на кандидатите за президент на Реформаторския блок. Всички заявиха твърда подкрепа за евроатлантическата ориентация на страната, както и за ефективна съдебна система, борба с корупцията, засилване на реформите в образованието, икономиката, здравеопазването, отбраната.

Това каза след изслушването на кандидатите на Реформаторския блок за прзидент Найден Зеленогорски. "За нас беше важно това, че всички кандидати разясниха своята визия за президентската институция и отговориха на въпроса каква трябва да бъде посоката на България", добави той.

Предрешеност в резултатите няма. Следващият вторник ще видим данните от социологическото проучване, ще чуем и мнението на местните структури, които всяка партия попита и ще търсим механизъм за окончателно решение, разясни Зеленогорски.

Припомянме, че преди дни един от предложените кандидати Огнян Герджиков обяви, че се отказва от кандидитурата. По-рано днес, от надпреварата се отказа и ген. Димо Гяуров.

Димитър Делчев потвърди разпространената днес позиция на Изпълнителния съвет на Реформаторския блок за експулсацията на Бююк, която беше подкрепена от всички партии в РБ.

Блокът не може да приеме нарушаването на основни демократични принципи и погазването на върховенството на закона, категоричен бе Делчев.

Депутатът заяви, че предаването на чуждестранен гражданин на турската държава е ситуация, заради която вътрешният министър Румяна Бъчварова трябва да бъде изслушана от Народното събрание, а обществото да получи гаранции, че подобно нарушаване на върховенството на закона няма да бъде допускано.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама